Kako uspješno promovirati posao na Facebooku i što ne raditi?

Čuli ste da je važno početi raditi online.  To je sada "in", svi to rade pa ste odlučili i Vi.  No nekako i nemate neke velike rezultate.  Možda ste primjetili da Vas manje prijatelja prati i lajka Vaše objave.  


Kako to promijeniti i postići da Vas prate više i oni se Vama javljaju s pitanjima čime se to bavite? 
 
Kod rada na Facebooku je važno zapamtiti dvije stvari: smanjiti otpor i povećati radoznalost.  Što znači "smanjiti otpor"?
Smanjiti otpor znači da ne iritirate ljude svojim objavama nego da im bude interesantno pročitati što stavljate na svoj zid.  Kako ćete znati stvarate li otpor kod svojih prijatelja?  Prva stvar koju trebate napraviti je pogledati kakve objave stavljate.  Stavljate li kontinuirano objave o kompaniji i proizvodima/usluzi?  Da li Vaš zid izgleda kao jedan beskonačno dugačak reklamni panel?  Dosadno.  Ne radite to.
 
Da biste bolje razumjeli zbog čega je to važno ne raditi, evo jedne usporedbe.  Gledate svoj omiljeni TV kanal.  Prebacite na njega i krene reklama, pa druga reklama, pa treća reklama, pa četvrta reklama i tako nekoliko sati.  Nastavljate li gledati?  Vrlo vjerojatno ne.  Što činite?  Mijenjate program i odabirete nešto drugo.  Ista stvar je i s Vašim zidom.  Ukoliko je Vaš zid reklama za reklamom za reklamom, bez obzira koliko to Vama se činilo ingteresantno, činjenica je da Vaši prijatelji nisu došli na Facebook da bi "gledali reklame" i što rade? Kliknu na "unfollow" i jednostavno Vas prestanu pratiti.
 
Da Vam se to ne bi dogodilo, trebate biti interesantni i povećati znatiželju kod Vaših Facebook prijatelja.  Na koji način ćete to napraviti pogledajte u videu u nastavku.
 
 
Jesu li Vam ove informacije bile korisne?  Napišite u komentarima. 
 
Kliknite na jednu od ovih ikona niže i podijelite ovaj članak i s drugim osobama u Vašem timu koji bi voljeli ovo pročitati.


 

Javite nam se s komentarima

Image verification