Što ako nemate dovoljno vremena za gradnju posla u mrežnom marketingu?

no_time

Puno osoba se odluči raditi ovaj posao zbog upravo dvije stvari – žele više prihoda i/ili više vremena u životu.  Osobno sam bila u ovoj drugoj kategoriji jer novac bez vremena ne vrijedi puno.  Dobitna kombinacija je imati i jedno i drugo a to se zaista može realizirati u mrežnom marketingu.

Ako trenutno nemate dovoljno vremena na raspolaganju i to je razlog zbog kojeg se ne odlučujete započeti raditi ovaj posao pitala bih vas jednu stvar:  do kada planirate tako ne imati vremena?  Mislite li da će se odjednom promijeniti situacija i imat ćete više vremena?  Neće. 

Neka vam upravo taj nedostatak vremena bude najjača motivacija, iz toga crpite snagu da poduzmete sve što je potrebno da biste konačno promijenili svoju situaciju na bolje.

Budite spremni na žrtvu.  Svjesno odlučite žrtvovati cijelo svoje vrijeme sada da biste u budućnosti mogli imati više vremena i imati život kakav želite.  Budite spremni da neće biti ni lako ni ugodno i obavijestite svoje ukućane o tome što planirate napraviti da biste dobili njihovu podršku.

Prva stvar koju trebate napraviti je posložiti svoju dnevnu rutinu.  Koliko god da imate malo vremena, vjerujte da imate vrijeme koje možete izdvojiti da biste promijenili svoj život zauvijek na bolje.  Budite spremni na to da ćete jedan period morati žrtvovati dosta toga da biste se izvukli iz ove situacije i da konačno možete posložiti život onako kako vi želite.  Zapišite točno sve što trenutno radite, kada se ustajete ujutro, što radite prije odlaska na posao, kada krećete na posao, od kada do kada ste na poslu (vodite se skoro pa najgorim scenarijem), što radite kada ste kod kuće, kada idete spavati.  Sve to stavite na papir.  Ako vam je zaista teško staviti to na papir, predlažem da nekoliko dana vodite dnevnik svojih aktivnosti.  Uzmite jedan list papira i imajte uz sebe.  Zabilježite svaku aktivnost u danu.  Napišite točno vrijeme i maksimalno si dozvolite 5 minuta na jednu ili drugu stranu.  Budite striktni.  Ako ste neplanski surfali po internetu i otišlo je 7 minuta na to, zabilježite na papiru od kada do kada ste to radili.  To striktno zapisivanje će učiniti dvije stvari za vas:

1) osvijestit ćete si koliko vremena vam curi kroz prste u danu a da niste ni svjesni

2) sama činjenica da bilježite svaku aktivnost, već ćete se truditi biti produktivniji

Kada si osvijestite koliko aktivnosti imate u danu i na kojim mjestima vam curi vrijeme a da niste ni svjesni, onda ćete i postati svjesni gdje točno možete pronaći tih nekoliko sati u danu koji su vam potrebni da biste promijenili svoju budućnost na bolje.

Odredite vrijeme u danu kada ćete raditi.  Predlažem da to bude 4h kroz dan jer to je satnica uz koju se zaista daju napraviti rezultati ako radite fokusirano tijekom tog perioda. Ako spavate 8h i radite 12h još uvijek vam je ostalo 4h u danu za druge stvari od kojih zasigurno dio vremena možete izdvojiti da biste promijenili svoj život na bolje.

Sljedeće što predlažem je da ne radite na „stari način“ – pozivanje, kave, sastanci... jer to oduzima jako puno vremena kojeg već ionako nemate.  Predlažem da se fokusirate na online način rada jer će vam to uštediti i vrijeme, novac a i puno truda.  Preuzmite besplatnu edukaciju i naučite kako efikasno raditi online.  Kada primjenite stvari iz te edukacije, neka vam prioritet bude pronalazak novih suradnika odnosno izgradnja tima i to putem društvenih mreža kako je objašnjeno u jednom od 6 modula te edukacije

Izgradnja tima je ključ za sve vaše trenutne probleme.  To što vi trenutno nemate vremena koliko biste htjeli da se možete posvetiti ovom poslu, ne znači da vaš novi suradnik neće imati dovoljno vremena.  Ljepota ovog posla je upravo u duplikaciji.  I da pronađete još samo 3 osobe koje će raditi istu strvar kao i vi, vi niste sada samo s 4h u danu već sada praktički je kao da radite 16h u danu jer imate još 3 osobe u timu koje rade istu stvar kao i vi.  Vaše vrijeme se multipliciralo.  To je bit ovog posla.

Umjesto sastanaka uživo, počnite koristiti Skype.  Iako radite online, važno je da što prije komunikaciju sa chatanja prebacite na razgovor u živo, odnosno da razgovarate s osobom putem kamere.  Nije nužno to raditi putem Skypea, možete koristiti i Facebook video poziv u messengeru jer je to vrlo zgodno za prebaciti se sa chatanja na razgovor.  Skype doduše ima veliku prednost jer u poziv možete uključiti treću osobu odnosno svog sponzora što će vam biti potrebno na početku.  Razgovor putem video poziva štedi vrijeme, ne morate se spremati, ići na drugi kraj grada, tražiti parking nego ste kod kuće i razgovarate s potencijalnim novim suradnikom.  Na taj način novoj osobi pokazujete da se ovaj posao može raditi vrlo jednostavno i da nije potrebno puno vremena a ni novca da bi se izgradio uspjeh nego je samo potrebna odluka i ustrajnost da svoj život promijeni na bolje.

Je li vam ovaj tekst koristio?  Podijelite ga klikom na jednu od ikona ispod ovog teksta da i drugi imaju priliku naučiti i napišite vaše komentare niže.

anita 2_1Lajkajte me i pratite na Facebook stranici

Zatražite prijateljstvo na mom Facebook profilu

Ako tražite mentora, pogledajte ovdje


Igor Dragnic

Znacio mi je itekako!Jeste da mi je to u glavi i jeste da sam to nekada praktikovao(rad online) ali se nekako(iz neobjasnjivih razloga) ta stvar istrgla iz glave.Odlican tekst. Hvala Anita!
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Vama puno Igore, hvala što me pratite :)


Zdenka Todorov

Bas to mi treba. Ja zaista nemam vremena.Ustajem u 6.00 i lezem oko 24.oo mrtva umorna i opet ustanem u 6 i nimalo se nisam odmorila.Ove savete primenjujem vec od sutra u 6,jer znam da imam praznog hoda i vise od tih 4 sata.Hvala Anita
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala puno Zdenka :)


Aleksandar Nedeljkovic

Odlicni saveti da postanemo svesni kradljivaca vremena svakog dana. Sjajan tekst, hvala Anita!
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Aleksandar!


Javite nam se s komentarima

Image verification