„Plešete“ li kako vaši potencijalni suradnici „sviraju“?

ples final_1

Ako niste sigurni o čemu ja to pričam - je li vam se ikada dogodilo da ste bili nezadovoljni jer razgovor nije išao onim tijekom i u onom smjeru u kojem ste htjeli?   Ili su vas pitali sve moguće i nemoguće a vi ste se „ubili“ odgovarajući jer „što više informacija im date to će se oni prije uključiti“?  Zvuči poznato?  Ako vam je poznato nešto od ovog, onda ste „plesali“ a da možda toga niste bili niti svjesni.  

Evo jedna činjenica koju što je prije savladate prije ćete dobiti rezultate.   U ovom poslu STAV je SVE

Ljudi vole slijediti one koji znaju kamo idu, znate li vi kamo idete?  Imate li svoju viziju? Ako nemate, definirajte je što prije a ova edukacija će vas podučiti kako ćete to napraviti.  Biste li vi sami sebe slijedili kao lidera?  Ako ne biste, definirajte vaše „slabe točke“ i radite na tome da postanete bolji i da poželite sami sebe slijediti.  Vi svojim stavom jednostavno morate odašiljati to da znate kamo idete i svojim stavom njima šaljete poruku da ćete vi stići tamo bili oni s vama ili ne.  To je ono što će motivirati ljude da vam se priključe u poslu

Kako spriječiti da „plešete kako oni sviraju“?  Definirajte koji je cilj razgovora i definirajte vrijeme koje ste predvidjeli za razgovor i držite se toga ma štogod da se dešava.  Ako razgovor skrene s teme, ljubazno se nasmiješite i recite „sjajno, no ajmo sada natrag na temu, htio sam te pitati.....“

Shvatite da ste vi ti koji morate saznati jesu li oni prava osoba za vaš tim i da je to prvenstveno razlog za vaš razgovor s njima.  Da li su oni pravi za VAŠ tim, ne obrnuto.  Naravno i obrnuto je važno, no prioritet je da vi uvidite jesu li oni vaš istinski avatar ili nisu.  Kako ćete to postići?  Postavljanjem pravih pitanja.

Ako vam osoba kaže „ma daj reci o čemu se radi“ nemojte se dati smesti.  Nemojte se libiti dati im do znanja da morate saznati jesu li pravi za vaš tim jer u vaš tim ne mogu osobe koje nisu dovoljno motivirane. Jednostavno ne dozvolite da oni preuzmu kontrolu nad razgovorom i oduzmu vam moć.

Recimo da vam se dogode sljedeća pitanja

„Zbog čega bih ja trebao raditi baš s tobom?“

„Zašto bih ti se trebao pridružiti?“

„Što možeš učiniti za mene?“

„Hoću li zaraditi išta uopće?“

„Hoću li zaraditi prvi mjesec?“

Znate li što trebate napraviti?  Nemojte ni slučajno odgovarati na njih. Postavljena su samo s jednim ciljem: da vam oduzmu moć!  Ne dozvolite to.

Odgovorite vrlo jednostavno: „ti meni reci“ ili „možda ovo zaista nije posao za vas“

Vaš stav je presudan, znajte što nudite - kakvu priliku i nemojte biti molećivi.  U svakom trenutku morate biti spremni otići sa sastanka.  Kada im dozvoljavate da oni vode razgovor i preuzmu moć, izgubili ste zagarantirano.

Zadržite svoj stav i čak kada to znači otići sa sastanka bez ostvarenog inicijalnog cilja.  Nije važno. Garantiram vam da ćete zbog dobrog stava dugoročno privući i uključiti puno više osoba.  Razlog zašto će se to dogoditi je taj što će im biti privlačno to što vi znate kamo idete i ako vam se žele pridružiti super, a ako ne, vaš uspjeh ne ovisi o njihovom uključivanju jer vi ćete stići tamo i s njima i bez njih.

Je li vam ovaj tekst koristio?  Podijelite ga klikom na jednu od ikona ispod ovog teksta da i drugi imaju priliku naučiti i napišite vaše komentare niže.

 

anita 2_1Lajkajte me i pratite na Facebook stranici

Zatražite prijateljstvo na mom Facebook profilu

Ako tražite mentora, pogledajte ovdje


danica

Hvala Anita . Da naravno , bilo je takvih situacija kod mene . Pitanje je samo da li ignorisati ?, ali svakako im dati do znanja da su procitani . lp
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala puno Danice :)

Zlatko Tešanović

Odlično rečeno,na pitanje odgovarati protupitanjem jer tko postavlja pitanja vodi i razgovor,još samo fali oduševljenje...
----------------------------------------------------
anita 2 Slažemo se Zlatko :)


Marijana Andročec

Ovo je jako koristan članak. Hvala Anita.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Marijana!


Javite nam se s komentarima

Image verification