Treba li vam web stranica u 21. stoljeću?

treba li vam web stranica

Ako ne znate kako biste izgradili posao online i općenito kako to sve funkcionira i gdje je zarada, slobodno preuzmite besplatnu edukaciju koja će vas u 6 videa naučiti osnove rada online.

Svi pričaju o društvenim mrežama (uključujući i mene) i izgradnji poslovanja putem društvenih mreža, no rijetko tko priča o web stranicama odnosno blogovima.  Jesu li oni prevaziđeni?  Trebate li uopće razmišljati o tome da imate svoju web stranicu ako ste priustni na društvenim mrežama i možda već uspješno gradite posao na taj način?

Odgovor je vrlo jednostavan i vrlo kratak: da. 

Zašto vam treba web stranica / blog?  Nekoliko je razloga no i „uvjeta“ da bi Vaša web stranica dobro funkcionirala i to ću podijeliti s vama u nastavku teskta.

Vaša web stranica / blog je mjesto na kojem vaši pratitelji mogu saznati sve o vama o tome tko ste vi, što zastupate, što promovirate.  Na vašoj web stranici treba biti sva vrijednost koju dijelite s vašim tržištem, odnosto s vašom ciljnom skupinom.  To je mjesto na koje će vaša ciljna skupina dolaziti riješiti svoje probleme, pronaći rješenje za to što ih muči.  Vaša web stranica je jednostavno vaš dom, mjesto na koje vode sve druge platforme i mjesto koje vam nitko ne može oduzeti jer je vaše vlasništvo.  Zbog čega je upravo to važno?

Ukoliko gradite posao putem društvenih mreža morate biti svjesni činjenice da upravo te društvene mreže određuju pravila poslovanja na vlastitim platformama i da ukoliko prekršite neko od njihovih pravila, vi u sekundi možete ostati bez SVEGA što ste gradili godinama.  Jednostavno vam mogu ugasiti račun, profil, stranicu čak i bez upozorenja.  Jeste li spremni riskirati da ostanete bez svega?  (npr. mnoge osobe ne znaju da reklamiranjem poslovanja na privatnom Facebook profilu krše pravila Facebooka i da im može biti ugašen korisnički račun).

Kao što sam spomenula, najvažnija stvar vezano za web stranicu / blog je upravo to da je u vašem vlasništvu.  Kako ćete to postići? Obavezno trebate zakupiti domenu na ime koje odaberete (u mom slučaju je to www.anitafalamic.com, ako brendirate sebe svakako predlažem da domena bude na vaše ime i prezime)  i naravno uzeti hosting (kompaniju kod koje će vaša stranica biti „smještena“ u virtualnom svijetu).  Za pronalazak slobodnih domena i zakup istih, koristim GoDaddy web stranicu, a što se hostinga tiče ukucajte „hosting + ime države/grada otkud ste“ i već će vam google ukazati na firme koje se bave hostingom kod kojih možete „smjestiti“ vašu web stranicu.

To su zaista mali troškovi.  Svakako se trebate pobrinuti da ste te uvjete ispunili jer samo tada je vaša stranica u vašem vlasništvu.  Ako odlučite pisati blog na nekoj od besplatnih platformi, vi također u svakom trenutku možete ostati bez svega jer to isto nije vaše vlasništvo, vaši tekstovi su tada vlasništvo platforme na kojoj pišete i objavljujete.

Druga važna stvar vezano za web stranicu je ta da ni slučajno ne pokušavate naučiti kako samostalno napraviti stranicu.  Da, trošak je uzeti nekoga i platiti toj osobi da to napravi za vas, no neusporedivo štedite ako ste to dali profesionalcu i što se tiče novca a i vremena jer će posao biti obavljen profesionalno a vi nećete imati glavobolja nakon što ste krenuli s radom stranice.

Vrlo važno je da ove gore spomenute troškove ne percipirate kao puke troškove nego ih gledajte kao na investiciju u vaše poslovanje i zato je iznimno važno da to bude dobro napravljeno – jer kakvu sliku želite odašiljati o sebi kada netko kroči nogom u vaš dom?  Vjerujem da želite odašiljati najbolju i zato ne štedite i ne radite sami jer svaki euro investiran u vašu web stranicu, u vaš „dom“, će vam se dugoročno uvelike vratiti.

 

Je li vam ovaj tekst koristio?  Podijelite ga slobodno s drugima da i drugi imaju priliku naučiti i svakako mi napišite vaše komentare niže.

 

anita 2_1Lajkajte me i pratite na Facebook stranici

Zatražite prijateljstvo na mom Facebook profilu

Ako tražite mentora, pogledajte ovdje


Vesna Radojkov

Hvala,Anita ova informacija je stigla u pravom trenutku!!! 
----------------------------------------------------
anita 2  Hvala puno Vesna!

Mirjana Padejski

Hvala Anita!Zaista konkretne informacije
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Mirjana :)

Anita Buzatov

Hvala Anita na ovako korisnim informacijama!
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala imenjakinjo :)

Javite nam se s komentarima

Image verification